Iedere dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur zijn er trainingen in zaal 1 van het sportcentrum van Tilburg University (Olympia gebouw). Deze trainingen zijn vrij toegankelijk voor studenten die een sportkaart bezitten. Daarnaast is er iedere donderdagavond een verenigingsavond. Op deze donderdagavond zullen vaak toernooien gespeeld worden of is er de mogelijkheid om vrij te spelen. Deze verenigingsavond is alleen toegankelijk voor leden (klik hier).

Op de dinsdagavond zijn er drie verschillende trainingen voor drie verschillende niveaus:

  • Niveau 3 (21:00 – 22:00)
    Dit niveau is voor de beginnende badmintonners perfect. Dit niveau behandelt allerlei basistechnieken als de telling, het voetenwerk, lichaamshouding, de juiste grip van je racket en de polstechniekontwikkeling bij de verschillende slagen. Ook het spelen van wedstrijden maakt deel uit van het programma.
  • Niveau 2 (20:00 – 21:00)
    Dit niveau vereist dat je alle basisslagen redelijk uit kunt voeren. Er zal gefocust worden op het verbeteren van deze slagen, en het leren van meer complexere technieken.  Ook zal er aandacht besteed worden aan opstelling voor de verschillende disciplines. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met vierde klasse regio competitie.
  • Niveau 1 (20:00 – 21:30)
    Dit zijn trainingen voor de hoogste teams. Naast de technische training wordt er ook aandacht besteed aan tactiek. Ook circuit- en tempotrainingen zitten in het trainingsprogramma, evenals het trainen op speciale slagen als gekapte smash/drop, flikservice en drive. Ben op tijd, zodat je kan mee doen met de warming up.

Tijdens trainingen is het mogelijk om zonder kosten een racket te lenen. Tevens wordt voor shuttles gezorgd.

Mocht je niet weten welk niveau je zelf speelt, dan raden wij je aan om naar de training van niveau 2 te komen. Blijkt dat te moeilijk, dan kan je daarna meteen meedoen met niveau 3. Blijkt dat het erg makkelijk is, dan kan je de volgende training overstappen naar niveau 1.

Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk een mailtje sturen naar tsbvsauron@outlook.com.