TSBV Sauron is op 25 november 1982 officieel opgericht en stelt zich ten doel “het doen beoefenen van de badmintonsport in al zijn verschijningsvormen”, aldus de statuten. 1982 is alweer een tijd geleden en er is in de tijd veel veranderd. TSBV Sauron is altijd een actieve studenten badminton vereniging geweest en is bekend bij zusterverenigingen door heel Nederland. Naast badmintonnen bood de vereniging altijd informele activiteiten zodat leden niet alleen het gevoel hadden dat ze sportten met andere studenten, maar dat het voelde als een hechte vriendengroep die dezelfde passie in sport deelden.

Door de jaren heen heeft de vereniging verschillende keren toernooien georganiseerd waar studenten uit heel Nederland aan mee deden. Ook zijn we zelf bij toernooien van zusterverenigingen op bezoek geweest. Zelfs hebben we stappen in het buitenland gezet. Naast alleen badmintonnen waren er o.a. ook ledenavonden, ledenweekenden, BBQ’s en bowling/pool/stapavonden.

Rond 2011/2012 kon er geen opvolging voor het bestuur worden gevonden en begon de hechte vereniging in activiteit te dalen en werd in 2013 de vereniging officieel slapende. Sinds april 2014 zijn we begonnen om de vereniging weer actief te maken en willen we terug naar hoe de vereniging was.